strokeDashoffset: [vegan.setDashoffset, 0]

Bio

El moviment bio va començar bàsicament amb els grans canvis tecnològics, quan de l’agricultura d’abans es va passar a l’agricultura industrial, la població rural va migrar a les ciutats i la cuina casolana va donar pas als aliments processats industrialment.

Els termes “ecològic” “biològic i” orgànic “signifiquen el mateix i el seu ús depèn de l’àrea geogràfica d’influència. Mediterrània, germana o anglosaxona.

La creació de la certificació, el logotip i els requisits per obtenir-lo es va impulsar perquè una part dels consumidors tenien por dels potencials perills associats a l’ús de productes químics en la cadena alimentària. A més de les normes generals, la producció ecològica ha de complir unes normes específiques molt rigoroses, i totes les empreses que participen en el procés de producció, des del camp fins a la taula, estan sotmeses a controls anuals realitzats per entitats de certificació.

El mercat alemany és el major consumidor de la Unió Europea i Espanya un dels més grans productors.

Els objectius principals són assegurar un sistema viable de gestió agrària que respecti la biodiversitat genètica local, els cicles naturals, preservi i millori la salut del sòl, l’aigua, els éssers vius i l’equilibri planetari. Res de nou respecte al que es venia fent fins a l’aparició de l’agricultura i cuina industrial.

En no contenir substàncies artificials considerades perilloses, els aliments de l’agricultura ecològica s’entén són assimilats correctament per l’organisme sense alterar les funcions metabòliques . Aixó preventivament pot evitar l’aparició de potencials patologies.

Si bé per a la salut el producte bio és una condició necessària, no és suficient quan moltes vegades replica els mateixos errors en les tècniques de fabricació, conservació i envasat que els productes no bio. Per posar uns exemples, un tabac bio, la presència de acrilamides en els processos de fregit i torrats, de micro plàstics en alguns envasos, els compostos tòxics persistents, greixos saturats, sucres… fa que hàgim d’estar alertes i ser crítics en el consum tant bio com convencional. El demanar l’excel·lència per part dels consumidors, obligarà els fabricants a descartar productes i processos no adequats.

Donem la benvinguda al nou etiquetatge en pla color de semàfor perquè els productes estiguin senyalitzats segons la seva qualitat nutricional. No obstant això cal tenir en compte que les fruites i verdures recollides fora del seu punt de maduració ideal, al traslladar-se a grans distàncies dificulta o impedeix una diferenciació de sabor pel que fa al producte industrial i al bio.

A Bio Orgànic Barcelona, ​​dins de Vegans & Bio formem un tàndem amb el denominador comú vegà però fent més èmfasi en els productes bio i la salut.

Si has fet el pas a un estil de vida més saludable, vols informació i saber quines opcions tens, vine a conèixer-nos.

Si t’ho estàs pensant …. també ets benvingut. Vine a descobrir totes les alternatives de què disposem i pregunta’ns. pregunta’ns el que vols i si vols sorprendre o sorprendre’t compta amb nosaltres.